Naujienos

Naujausi spaudiniai

Parašė: : data: : 2020 lapkričio 5 komentarai : (Komentavimas išjungtas įraše Naujausi spaudiniai)

Dar kartą norime pasidžiaugti mūsų naujaisiais leidiniais.

 

LNDTA bendradarbiaujant su ERA-EDTA buvo išverstos ir išleistos ERBP klinikinės praktikos gairės „SUAUGUSIŲ PACIENTŲ ARTERIOVENINIŲ JUNGČIŲ IR PROTEZŲ, SKIRTŲ HEMODIALIZEI, OPERACINĖS IR POOPERACINĖS PRIEŽIŪROS KLINIKINĖS PRAKTIKOS GAIRĖS“. Gaires išvertė LSMU Nefrologijos klinikos rezidentai Vaiva Šarkevičienė, Rūta Mačionytė ir Marius Bardauskas. Jiems padėjo prof. Vytautas Kuzminskis bei nefrologai dr. Sondra Mačiulaitė-Kybartienė, gyd. Saulius Gražulis ir dr. Alanta Žilinskienė.

Taip pat kartu su Amgen kompanija  LNDTA išleido mokomąją medžiagą gydytojams nefrologams, internistams bei rezidentams „INKSTINĖS ANEMIJOS DIAGNOSTIKOS IR GYDYMO REKOMENDACIJOS“. Šį spaudinį paruošė dr. Kristina Petrulienė, prof. Edita Žiginskienė, prof. Vytautas Kuzminskis bei prof. Inga Arūnė Bumblytė.

Šias knygeles buvo planuojama išplatinti dar 2020 m. pavasarį „Inkstų dienos“ metu, bet Covid -19 pandemija sumaišė planus ir nutraukė visus „gyvus“ renginius, todėl nedidelė dalis spaudinių jus galėjo pasiekti per inžinierių V. Stonį ar kraštų pirmininkus. Jei yra norinčių pastudijuoti spaudinius kviečiame kreiptis į krašto pirmininką. Pagal poreikį knygeles perduosime krašto pirmininkui.

lndta

Author

view all posts

Kontaktai

Lietuvos nefrologijos, dializės ir transplantacijos asociacija