Naujienos

NephroGo – nefrologų ir dietologų ekspertų sukurta lėtine inkstų liga sergantiems programėlė

Parašė: : data: : 2021 kovo 31 komentarai : (Komentavimas išjungtas įraše NephroGo – nefrologų ir dietologų ekspertų sukurta lėtine inkstų liga sergantiems programėlė)

NephroGo – nefrologų ir dietologų ekspertų sukurta lėtine inkstų liga sergantiems programėlė, kuri padės Jums tinkamai maitintis, sekti suvartojamų maisto medžiagų, elektrolitų, skysčių bei energijos kiekius, aktyviai sekti savo sveikatos būklę ir jos pokyčius bei patogiai atlikti peritoninę dializę.

NephroGo susideda iš keturių pagrindinių dalių: personalizuotos mitybos skaičiuoklės, sveikatos rodiklių fiksavimo, naudingų patarimų LIL pacientams bei peritoninės dializės atlikimo platformos.

Personalizuota mitybos skaičiuoklė veikia labai paprastai: registracijos į NephroGo metu vartotojas įveda parametrus (tokius kaip ūgis ir svoris, lėtinės inkstų ligos stadija, atliekamos dializės tipas ir kita), pagal kuriuos NephroGo apskaičiuoja konkrečiam vartotojui individualias kalio, natrio, fosforo, baltymų, angliavandenių, riebalų, skysčių ir energijos dienos normas. Įrašius suvalgytą maisto produktą ar patiekalą bei jo kiekį, NephroGo akimirksniu parodo, kiek tame produkte yra minėtų medžiagų. NephroGo apskaičiuoja, kiek ir ko galima suvartoti per dieną nepakenkiant inkstams. Visa per dieną įrašyta informacija lieka išsaugota programėlėje ir vartotojas galite matyti savo mitybos savaitės suvestines, stebėti dinamiką ir suprasti, ar pavyko laikytis inkstams palankios mitybos.

NephroGo suteikia galimybę patogiai vienoje vietoje kasdien fiksuoti tokius sveikatos būklės rodiklius kaip kraujo spaudimas, svoris, šlapimo kiekis, gliukozės koncentracija kraujyje, patinimai, bendra savijauta ir kita. NephroGo taip pat duoda naudingų patarimų, kaip teisingai stebėti savo būklę. Nuosekliai sekant sveikatos rodiklių dinamiką, matant savaitės suvestines, galite anksčiau pastebėti reikšmingus pokyčius. Patogu ir tai, kad duomenys sistemingai išsaugomi, todėl vizitų pas gydytoją metu galima parodyti programėlėje išsaugotus rezultatus ir padėti gydytojui suprasti ligos eigą ir paciento kasdienę savijautą.

NephroGo patarimų skiltyje galima rasti atsakymus į įvairius rūpimus klausimus, susijusius su mityba, kasdieniu gyvenimu (pvz. sportu, darbu, mokslais, kelionėmis sergant lėtine inkstų liga ir atliekant dializes ir kt.), patarimais, kaip tinkamai pasiruošti vizitui pas gydytoją ir ko tikėtis. Taip pat yra ir plati emocinės pagalbos skiltis.

Nors programėlė skirta visiems lėtine inkstų liga sergantiems, NephroGo siūlo papildomą funkciją atliekantiems peritoninę dializę: visa tai, ką atliekantys žymėdavo ranka knygutėse, dabar gali žymėti NephroGo (dializei naudojamus tirpalus, jų kiekį, išpilto dializato kiekį, atliekantys automatinę dializę – ir pradinio drenavimo, paros ultrafiltracijos, paskutinio pildymo ir visus kitus reikiamus rodiklius). NephroGo programėlės grafikuose galima matyti šių rodiklių suvestines, apskaičiuotą paros balansą. Visus šiuos duomenis galima parsisiųsti lentelės formatu ir atsipausdinti.

NephroGo yra nemokama ir prieinama kiekvienam vartotojui Google play ir App store platformose. Daugiau informacijos apie programėlę taip pat rasite internetiniame puslapyje www.nephrogo.lt.

lndta

Author

view all posts

Kontaktai

Lietuvos nefrologijos, dializės ir transplantacijos asociacija